Godox LED Light Stick LC500

25-09-2018
από Σταύρος Ελευθεράκης

Godox LED Light Stick LC 500

Βαδίζοντας στα χνάρια κατασκευαστών όπως η Westcott, η Yongnuo κλπ έτσι και η Godox παρουσίασε την δική της έκδοση του γνωστού και πολύ διαδεδομένου IceLight. Το IceLight σχεδιάστηκε από τον πολυβραβευμένο φωτογράφο γάμων Jerry Ghionis το 2012. Από τότε το φωτιστικό με αυτό το ιδιαίτερο σχήμα έγινε το αγαπημένο πολλών φωτογράφων και εικονοληπτών.

Η Godox από την πλευρά μας κάνει την δική της πρόταση, κατασκευάζοντας ένα φως με 516 Led , υψηλού δείκτη CRI / TLCI (95+). Το LC 500 δεν ακολουθεί τον δρόμο των υπόλοιπων και δεν χρησιμοποιεί δίχρωμα leds. Εχει δύο ξεχωριστές πλευρές, μία στα 5600Κ και μια στα 3300Κ (+-300Κ). Αυτό το κάνει σχεδόν το ίδιο δυνατό με το IceLight 2 (1200 Lumens αντί για 1700), αλλά δεν μας επιτρέπει να το ρυθμίσουμε σε ενδιάμεσα Kelvin.

Το LC 500 μπορεί να το χειριστεί κάποιος είτε έχοντας το στο χέρι είτε να το αναρτήσει σε τρίποδο. Είναι πλήρως τηλεχειριζόμενο με το τηλεκοντρόλ να συμπεριλαμβάνετε στην συσκευασία. Στην συσκευασία επίσης περιλαμβάνονται και τα αφαιρούμενα barndoors για να κατευθύνετε το φώς του LC 500 όπως και όπου θέλετε με ακρίβεια.

Το LC 500 θα φορτίσει από τελείως άδειο σε 2,5 ώρες και η μπαταρία του θα διαρκέσει 2 ώρες συνεχόμενης χρήσης με την ένταση του στο 100%. Σε περίπτωση που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για παραπάνω ώρα (πχ σε πολύωρη λήψη βίντεο) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά τον μετασχηματιστή του και απλά να το έχετε στην πρίζα.

Η Godox ήρθε να δώσει λύση στους φωτογράφους που θέλουν ένα εύκολο στη χρήση, ελαφρύ και με ποιοτικό αποτέλεσμα φωτιστικό σε συνθήκες που ο χρόνος δεν περισσεύει.